РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Шест старозагорски училища получиха награди – спортни принадлежности

Публикувано на:

Шест старозагорски училища - ППМГ „Гео Милев“, ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“, ОУ „Георги Райчев“, ОУ „Кирил Христов“, V ОУ „Митьо Станев“ и СУ „Максим Горки“ получиха награди от Община Стара Загора и Регионално управление на образованието – Стара Загора. Те се дават по повод участие на училищата в турнир по волейбол, организиран през месец декември, по Националната програма на Министерство на образованието и науката „Заедно в изкуствата и в спорта“, която финансира и закупуването им.

Спортните награди бяха връчени от началниците на отдел „Образование“ и „Спортни дейности“ Станимира Димитрова и Петко Крумов и старши експертите по „Обществени науки, гражданско образование и религия“  и „Организация на средното образование“ Бояна Радева и Гергана Томанова от РУО.

Националната програмата „Заедно в изкуствата и в спорта“ позволява учениците от различни училища да постигат успехи извън сферата, в която се обучават като играят баскетбол, футбол, волейбол, пеят, танцуват, поставят театрални постановки, рисуват и др. Чрез програмата се финансира и закупуването на спортни уреди и екипировка, сценични костюми, техника, инструменти, декори.

Вижте още