РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Ще се задържат ли необичайно високите температури?

Публикувано на:
Минималните температури днес ще са между 1 и 6 градуса, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Времето ще бъде предимно слънчево и сравнително топло. Ще духа слаб югозападен, в Дунавската равнина и Източна България - до умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 14 и 19 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са 13-16 градуса. Температурата на морската вода е 6-8 градуса.
В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10, на 2000 метра - около 3 градуса.

В петък и събота ще духа слаб до умерен югозападен вятър, втория ден в Източна България ще се усили. Ще остане сравнително топло, с минимални температури предимно между 2 и 7, максимални - между 14 и 19 градуса. В петък ще преобладава слънчево време, сутринта на места в низините - мъгливо или с ниска облачност. В събота облачността ще се увеличава и вплътнява, до вечерта ще е значителна.  
Вижте още