РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Успешно приключи второто издание на BASE в Стара Загора

Публикувано на:

Завърши второто издание на Бизнес академията за стартиращи предприемачи BASЕ в Стара Загора. В него се включиха близо 40 души, а от тях 20 проекта се бориха за разпределяне на наградния фонд от 10 000 лева.  

В продължение на 12 седмици участници от Стара Загора, Казанлък, Димитровград, Ямбол, Севлиево и Плевен с идеи за собствен бизнес или с вече стартирал такъв посещаваха безплатни лекции, посветени на важни за всеки предприемач теми - финанси, продажби, маркетинг, счетоводство, човешки ресурси, правни норми, презентационни умения и други. Техни ментори бяха доказали се опитни експерти от бизнеса у нас. 

На финала на обучението участниците трябваше да подготвят подробни бизнес планове за своите проекти. На специална церемония на 01.02.2024 г. финалистите представиха идеите си пред жури. 

Сред тях имаше фирма за модулни къщи, фотография на домашни любимци, къща за гости, приключения и преживявания в Родопите, студио за графичен и уеб дизайн, бранд за диво къмпингуване, бижута от полимерна глина, сувенири със традиционни шевици, школа по китара и други.

Първата награда си поделиха два от проектите в програмата. Единият е мобилният културен център със собствен календар „Книжарница в куфар“ на Райна Димитрова, а другият - Art D'Iva Cocktails на Ивелина Герджикова-Дончева. Интересно съвпадение е, че и двете дами изкарват години в чужбина, след което решават да се завърнат в страната и конкретно - в Стара Загора, за да развиват проектите си.

Второто място зае Валентина Пейчева с Val Wool Rugs  - бранд за ръчно тъкани черги, пана и шалове с уникален и свеж дизайн от естествени материали.

На трето място се класира Станислав Колев с неговата идея за тапас бар - заведение, което съчетава културни събития, бар атмосфера и мезета тип тапас.

Победителите получиха част от наградния фонд от 10 000 лева. 

„С втората ни група предприемачи доказахме, че в града и региона има много смели и креативни хора с изключителни идеи, които наистина могат да променят средата към по-добро”, сподели Боряна Пейчева от Асоциация „IT Стара Загора“, организатор на програмата в града.

От „IT Стара Загора“ планират ново издание на BASE в Стара Загора съвсем скоро. Информация за него ще бъде публикувана на страницата на Асоциация „IT Стара Загора“ във Facebook. Повече за програма BASE може да намерите на сайта на Бизнес академията за стартиращи предприемачи - www.baseprogram.bg.

 

За Асоциация „IT Стара Загора“

Асоциацията работи за развитието и утвърждаването на местната предприемаческа, дигитална и IT екосистема в Стара Загора и региона. Вярваме, че той има огромен потенциал, който може да постави града на технологичната карта на България. 

Установяването на ефективно партньорство и активно взаимодействие с всички участници в сектора, организирането на различни инициативи и повишаването на квалификацията и уменията на целеви групи в областта на дигиталните умения са част от нещата, чрез които се стремим да допринесем за развитието на дигитална Стара Загора.

Вижте още