РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Шест години и осем месеца затвор за мъж, опитал да убие братовчед си

Публикувано на:

Окръжен съд – Стара Загора наложи наказание лишаване от свобода за срок от шест години и осем месеца на 33-годишен мъж, неосъждан, който се опитал да убие братовчед си. Ефективното лишаване от свобода подсъдимият ще търпи при първоначален строг режим.

С постановената присъда мъжът е признат за виновен в това, че на 4 май миналата година, в павелбанското село Манолово, чрез нанасяне на удар с нож, е направил опит умишлено да умъртви 17-годишен младеж, като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини.

Подсъдимият често влизал в пререкания и конфликти с родствениците си, поради системна и прекомерна употреба на алкохол от негова страна. До фаталния инцидент се стигнало след сбиване между подсъдимия и негови братовчеди.

Наказателното производство премина по реда на съкратено съдебно следствие, като първоначално наложеното наказание бе намалено с една трета. Съдът приложи процедурата, след като подсъдимият призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Вижте още