РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Жена ще лежи 2 години в затвора за измама с недвижими имоти

Публикувано на:

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъдена 58-годишна жена. Тя е призната за виновна за това, че в периода от 23 януари до 17 февруари 2023 година, в Стара Загора и Раднево, и в землището на гълъбовското село Медникарово, в условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудила и поддържала заблуждение у двама мъже - на 42 и 25 години, че ще им бъдат продадени апартаменти в Стара Загора и с това причинила на единия вреда в общ размер на 2 350 лева, а на другия - вреда в общ размер на 25 600 лева, като общия размер на имотната вреда е 27 950 лева. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Престъплението е квалифицирано по чл. 211 вр. чл. 209, ал.1, вр. чл. 26 ал.1 , вр. чл. 29 ал.1 от Наказателния кодекс.

Жената познавала единия от пострадалите. През месец януари 2023 г. започнала да предлага на него и на другия мъж апартаменти в Стара Загора на изгодни цени - около 40 000 лева. Твърдяла, че имотите са били ипотекирани и се продавали чрез съдия-изпълнител. По време на срещите тя показвала документи и водела клиентите на външен оглед на апартаментите. Двамата предали на обвиняемата сумите. Жената е осъждана за измами. Последното наказание е изтърпяно на през юли 2020 г.

Районен съд – Стара Загора е наложил присъда в размер на 2 години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие. Подсъдимата е признала изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства, и се е съгласила да не се събират доказателства за тези факти.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.

Вижте още