РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Ефективно наказание за неправоспособен водач, шофирал след употреба на алкохол

Публикувано на:

По силата на одобрено от Районен съд – Казанлък споразумение, 34-годишен мъж ще търпи наказание лишаване от свобода за срок от шест месеца, при първоначален общ режим.

Мъжът, който вече е осъждан, се призна за виновен в това, че 10 септември 2023 г. в гр. Казанлък е управлявал лек автомобил, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,77 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест Дрегер 7510“.

Между автомобила, управляван от подсъдимия, и друго МПС възникнало пътно транспортно произшествие. Пристигналите на място полицейски служители тествали и двамата водачи за употреба на алкохол. Въпреки че за подсъдимия пробата отчела 1,77 промила, той отказал да даде кръв за анализ. За другия водач пробата била отрицателна. След извършена справка полицаите установили, че 34-годишният мъж е неправоспособен водач. По време на проверката и последвали действия той се държал изключително агресивно (буйствал и псувал), поради което се наложило полицейските служители да използват белезници. При отвеждането му до ФСМП-Казанлък подсъдимият се опитвал да се самонарани, като си  блъскал главата в прозореца на патрулния автомобил.

 

Вижте още