РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

И тази година Международен турнир по кандска борба ще се проведе в Стара Загора

Публикувано на:

Спортен клуб по канадска борба „Берое“ навършва две години. Клубът е създаден на 19 януари 2022 година. В него тренират около 50 състезатели, като 30 от тях са картотекирани, разказа пред zagora.bg председателят на клуба Георги Чолаков. Той е многократен шампион от републикански и балкански турнири в канадската борба.

Състезателите са разделени на две възрастови групи - от 9 до 12 клас и от 18 до 21 години. Вниманието ни е насочено към юноши и младежи, тъй като те са бъдещето в спорта и трябва да им се дава шанс, казва Чолаков.

„Миналата година организирахме доста демонстрации на открито, които се радваха на огромен успех. Решили сме тази година да ги повторим, тъй като идват доста деца от 9 до 12 клас, запознават се със спорта. Могат да дойдат в клуба, да пробват, да видят дали това е техният спорт. Обмисляме провеждането на училищни и междуучилищни състезания“, коментира Чолаков.

От 6 години той организира в Стара Загора Международен турнир по канадска борба „Чолаков опън“, който и тази година няма да е изключение. Вече традиционният турнир поставя Стара Загора на картата на Балканите като град, подкрепящ канадската борба.

В бъдеще клубът ще търси подкрепата на местната администрация за провеждането и на други международни турнири в Стара Загора.

Тренировките по канадска борба в Стара Загора се провеждат в помещение в центъра на града, което е почти денонощно отворено. Повечето от състезателите имат ключ, за да тренират когато им е удобно.

Вижте още