РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Оставиха в ареста мъжа, ограбил бензиностанция

Публикувано на:

Районен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 31-годишния мъж, който ограби бензиностанция в Стара Загора.

Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 16януари отнел чужди движими вещи – сумата от 1673  лева, от владението на другиго, собственост на акционерно дружество, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване. Деянието, което е извършил обвиняемият, е тежко умишлено престъпление съгласно Наказателния кодекс, за което се предвижда лишаване от свобода за срок от три до десет години.

Районен съд – Стара Загора, след като обсъди събраните в хода на разследването доказателства, прие, че е налице обоснованото предположение, че именно обвиняемият е извършил деянието, за което е привлечен към наказателна отговорност. Според съда е налице реалната опасност да се укрие, имайки предвид цялостното поведението при задържането му - опитал се е да избяга от органите на реда и да укрие дрехите, с които е бил облечен по време на грабежа. Съдебният състав отчете и високата степен на обществена опасност на деянието и дееца. Задържаният мъж е осъждан за престъпления, извършени против личността и собствеността.

Определението на съда подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора в 3-дневен срок.

       

Вижте още