РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Ефективно наказание за извършен грабеж в условията на опасен рецидив

Публикувано на:

Окръжен съд – Стара Загора постанови първоинстанционна  присъда, с която наложи на 21-годишен мъж наказание в размер на пет години лишаване от свобода, при първоначален „строг“ режим.

Съдебният състав, състоящ се от един съдия и двама съдебни заседатели, призна подсъдимия за виновен в това, че на 1 август миналата година, в Стара Загора, е отнел чужди движими вещи на обща стойност 1553 лева, от владението на собственика им, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

От наложеното наказание ще бъде приспаднато времето, през което 21-годишният мъж е бил с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Пред Окръжен съд – Стара Загора наказателното производство премина по реда на съкратеното съдебно следствие, като първоначално наложеното  наказание лишаване от свобода бе намалено с една трета. Съдът приложи процедурата, след като подсъдимият призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.

Около 04.50 часа на 1 август, пострадалият, тръгвайки за работа, решил да си вземе кафе от вендинг машина за топли напитки. Докато бил с лице към кафе-машината, подсъдимият го приближил и застанал зад гърба му. Със сила издърпал чантата, която пострадалият носил на рамото си и хукнал да бяга. Ограбеният мъж се опитал да го догони, но паднал на земята и получил травма на рамото. Междувременно подсъдимият се придвижил в посока към кв.Лозенец. По път преровил чантата, взел парите, а вещите, намиращи се в нея, изхвърлил.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Вижте още