РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Делото срещу Георги Георгиев ще се гледа в Пловдив

Публикувано на:

Върховният касационен съд (ВКС) определи Районен съд – Пловдив да разгледа делото срещу Георги Георгиев, обвинен за нанасянето на рани с макетен нож на Дебора Михайлова и отправяне на закани за убийство, съобщиха от съда.

„Настоящият състав, като съобрази, че страните имат право на разглеждане на делото от независим и безпристрастен съд, прие, че е налице необходимост от промяна на подсъдността. Делото следва да се разгледа от Районен съд – Пловдив, който не само е териториално близо до Районен съд – Стара Загора, но и се намира в друг съдебен район. Наред с това, промяната в подсъдността и изпращането на делото за разглеждане от Районен съд – Пловдив няма да доведе до необосновано завишаване на разходите и няма да препятства достъпа на страните, свидетелите и експертите до участие в производството“, обосновават определението си върховните съдии.

Причината делото да се гледа в друг съд е, че всеки един от съдиите от състава на Районен съд – Стара Загора, след определянето му за докладчик, чрез системата за случайно разпределение, си направи отвод. Оттук следва невъзможност на съда да образува състав, който да води делото. Така то е изпратено на ВКС за определяне на друг еднакъв по степен съд.

Вижте още