РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Международен младежки център кани старозагорци и гости на града в нова образователна ескейп стая „Екотопия“

Публикувано на:

В нова образователна ескейп стая „Екотопия“ кани екипът на Международен младежки център. "Екотопия" е пространство, изградено с любов и ангажимент от ентусиазирани доброволци с менторската подкрепа на експерти от ММЦ. Част е от програмата “EU Teens 4 Green“ и е подкрепена финансово от Европейския съюз.

„Целта на стаята е да представи утопични и антиутопични сценарии за бъдещето на нашия климат. С това ние се стремим да включим младите хора в процеса на изграждане на собственото им бъдеще, насочено към устойчиви и отговорни практики. Искаме да подканим всички желаещи да се включат в това преживяване. Участието е напълно безплатно“, споделя ръководителят на ММЦ Моника Тодорова.

Зад проекта „Екотопия“ стоят Соня Петрова, която е дизайнер на стаята и понастоящем архитект, Моника Тодорова - управител на ММЦ, благодарение на която стаята успява да намери своето място, Илияна Семерджиева, експерт по европейски проекти и въпроси, която вплита науката за климата в загадките, както и студентите, помогнали за реализацията на проекта и създаването на стаята – Стилиан Атанасов и Йоанна Огнянова.

„Неуморният труд на доброволците направиха възможно това пространство да зарадва и вдъхнови всички посетители с уникалната си визия и цел“, допълни Моника Тодорова.

Екипите могат да бъдат от 3 до 6 души, с условие да са над 15 години. За да резервирате своето място, може да направите регистрация във формата:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeiTWbKWUKzCRbR2sZk2ZaKGRllwfOcZdgj8WxkKTPadRWrag/viewform

Вижте още