РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Осъдиха мъж за държане на различни на брой и вид наркотични вещества

Публикувано на:

Наказание лишаване от свобода за срок от две години при „строг“ режим е приведено в изпълнение спрямо 33-годишен мъж. На подсъдимия е наложено и наказание „глоба“ в размер на 2000 лева.

В Районен съд – Стара Загора бе внесено споразумение. Съгласно законовата разпоредба, председателят на съдебния състав предложи на обвиняемия, защитника му и представителя на прокуратурата в същото да бъде извършена промяна досежно първоначално определеното на обвиняемия наказания „лишаване от свобода“, като то бъде завишено и съобразено с обществената опасност на деянието и дееца.

След съгласие на страните, съдът одобри новопостигнатото споразумение, по силата на което В. Р. вече търпи наказанието си.

Подсъдимият се призна за виновен в това, че на 25 октомври в гр.Стара Загора, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал високорискови наркотични вещества – смес от тютюн и коноп (марихуана, канабис), коноп (марихуана, канабис) и метамфетамин, всички на обща стойност 9673,10 лева.

Част от марихуаната и метамфетамина са намерение у лицето. При последвали процесуално-следствени действия в дома, обитаван от подсъдимия, са открити и останалите наркотични вещества.

Вижте още