РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Ефективно наказание на 24-годишен мъж, превозвал незаконно сирийци

Публикувано на:

Приведено в изпълнение е наказание лишаване от свобода в размер на десет месеца, което 24-годишен сириец търпи при първоначален  „общ“ режим. Наложеното общо наказание е по силата на одобрено от Районен съд – Стара Загора споразумение, подписано в хода на досъдебното производство от страните. На подсъдимия е наложена и глоба в размер 3800 лева, съответстваща на пазарната стойност на лекия автомобил, с който е превозвал сирийските граждани.

Пред съдебния състав мъжът се призна за виновен и по двете му повдигнати обвинения, а именно че на 7 октомври 2023 г. в село Ракитница, с цел да набави за себе си имотна облага в размер на 2000 лева, противозаконно подпомогнал девет лица, граждани на Сирия, да преминат страната, в нарушение на закона, като две то тях не са навършили 16-годишна възраст.

Второто обвинение, за което призна вината си 24-годишният мъж е, че управлявал автомобила, без съответното свидетелство, което му било иззето по административен ред от органите на реда.

За двете престъпления съдът определи, съгласно закона, подсъдимият да търпи едно общо наказание.

Отделно мъжът ще търпи и наказание от още десет месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим, тъй като е извършил настоящите деяния в изпитателния срок по предходно осъждане.  

Вижте още