РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

До 14 градуса в сряда

Публикувано на:

Днес облачността ще е предимно значителна, на отделни места, главно в следобедните часове, ще превали слаб дъжд, в планините над около 2000 m - сняг. Ще духа слаб, в Северна и Източна България - до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 9 и 14 градуса, малко по-ниски в Горнотракийската низина, където мъглата ще бъде трайна.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна, по южното крайбрежие преди обяд с мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са 9-11 градуса, близки до температурата на морската вода.

В планините облачността ще е предимно значителна. На отделни места ще има валежи от слаб сняг, под около 2000 м. - от дъжд. Ще духа силен, по високите и открити части временно бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м. ще бъде около 7, на 2000 м. - около 0 градуса.

В четвъртък след временно намаление, след обяд облачността отново ще се увеличи и на места в Западна и Централна България ще превали дъжд. Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина до умерен от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 1 и 6, а максималните - между 11 и 16 градуса.

В петък облачността ще се разкъса и над много райони ще намалее до предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от юг-югозапад. Температурите ще се задържат без съществена промяна.

Вижте още