РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Кметът на Гурково Кънчо Папазов: МРРБ финансира още два обекта на стойност близо 1,5 млн. лв. за общината

Публикувано на:

С още два одобрени проекта приключва 2023г. за община Гурково. Това се случи в последния  работен ден на годината, когато бяха приведени 1 млн. 438 хил. лв. за основен ремонт и реконструкция на два общински пътя Николаево-Жълтопоп и Брестова – Димовци. Обектите бяха внесени в министерството на регионалното развитие от кмета Кънчо Папазов, тъй като повече от 50 години не са отпускани средства за ремонт на пътната мрежа, а състоянието  е предпоставка за произшествия по този път.

„Асфалтовата настилка е силно компрометирана, пътят е осеян с пукнатини и дупки, затрудняващи движението на МПС и главно на линейките, пътуващи за спешни случаи, липсват условия за безопасност", каза Папазов.

„Годината завършва с оптимистични новини за нашата община. Безвъзмездната финансова помощ от МРРБ за общо три обекта от техническата инфраструктура е първата реална стъпка за реализиране на обекти, които ще решат част от дългогодишните проблеми на жители и гости. Обновяването на пътя е важно и за развитието  на селския и еко туризъм,  тук, в къщите за гости, има туристи през цялата година", каза Папазов. Той очаква скоро да започне и подготовка за реализирането на общинските обекти, които националният бюджет утвърди за 2024 година.

Вижте още