РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Зам.-областният управител награди директори и преподаватели

Публикувано на:

Зам.-областният управител Теодора Нончева връчи подаръци на директори и преподаватели от училища и детски градини, участвали активно в тазгодишния Европейския ден на спорта в училище. Инициативата се проведе за девета поредна година в България и в нея се включиха близо 800 учебни заведения от цялата страна. Те организираха различни събития с участието на над 150 000 ученици. Известни и обичани личности от българския спорт, сред които Христо Стоичков, Станка Златева, Тереза Маринова, Владимир Николов, Николай Бухалов, подкрепиха инициативата и дори се присъединиха лично към някои от спортните мероприятия.

В област Стара Загора в Европейския ден на спорта се включиха 46 училища и детски градини.  Според зададените предварително критерии и оценката на авторитетното жури на Сдружение BG Бъди активен, като най-добри практики са отличени извършените дейности от осем учебни заведения. Сред тях са 5 детски градини – „Ян Бибиян“, „Мир“ „Кипарис“ и „Мечо Пух“ от Стара Загора и ДГ „Здравец“, Казанлък, както и 3 училища – ОУ „Георги Кирков“, Казанлък, СУ „Васил Левски“, Гълъбово“, Второ основно училище „П.Р. Славейков“, Стара Загора.

Нончева поздрави директорите и преподавателите за инициативността им и за добрата работа с децата. Тя изрази готовността на Областна администрация да подкрепя събития със спортна насоченост, които да насърчават младите хора, да подобряват двигателната им култура и умения и да възпитават любов към спорта. „Заедно можем да правим прекрасни неща в името на нашите деца и техния по-активен начин на живот“, каза г-жа Нончева.

Зам.-областният управител подари на изявилите се в Европейския ден на спорта училища и детски градини спортни пособия.

Вижте още