РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Съветниците се събират извънредно заради тубдиспансера

Публикувано на:

По предложение на Комисията по здравеопазване и Комисията по законност и обществен ред, на 12 май ще се проведе извънредно заседание на Общински съвет Стара Загора. Точките, включени в дневния ред са две. И двете са свързани с тубдиспансера в Стара Загора. Едната е предложение на д-р Георги Георгиев, председател  на Комисията за провеждане на конкурс за избор на управител на „Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания – Стара Загора” ЕООД за прекратяване на обявения конкурс .

Второто предложение е на Стефан Анков, Председател на ПК  по законност и обществен ред и д-р Емил Славов, Председател на ПК по здравеопазване. Съветниците ще гласуват прекратяване на договора за управление на д-р Чавдар Попов, като управител на „Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания – Стара Загора" ЕООД и освобождаването му от заеманата длъжност като управител на дружеството; избиране на управител на лечебното заведение и откриване на процедура за провеждане на конкурс за избор на управител.

Сесията ще се проведе на 12 май от 9:00 часа.

Работещ в лечебното заведение подаде сигнал до община Стара Загора и до Министерството на здравеопазването, че в болницата неправомерно са настанени две възрастни жени, роднини на управителя на общинското дружество д-р Чавдар Попов и на главната сестра Живка Колева. Община Стара Загора извърши проверка по случая. Проверка извършва и Прокуратурата. 

Д-р Чавдар Попов беше назначен за временно изпълняващ длъжността управител на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-физиатрични заболявания в края на 2015 г.

Вижте още