РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Внесоха в съда обвинителния акт срещу Георги Георгиев

Публикувано на:

Районна прокуратура - Стара Загора внесе в съда обвинителния акт срещу Георги Георгиев. 26-годишният мъж е предаден на съд по три обвинения. Първото е за това, че на 26 юни, с особена жестокост, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на главата и чрез нанасяне с черен макетен нож на 18 броя порезни рани по тялото, е причинил на 18-годишната Дебора двустепенна средна телесна повреда, която е довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота и обезобразяване на части на тялото. Деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин. Престъплението е квалифицирано по чл.131, ал.1 т.5 и т.9 вр.чл.129, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Второто обвинение е за това, че Георгиев принудил Дебора да претърпи нещо противно на волята си – остригал част от косата й в областта на лявата половина на главата с електрическа машинка, като употребил за това сила, изразяваща се в нанасяне на удар с юмрук в областта на лицето – престъпление по чл.143 ал.1 от Наказателния кодекс.

Третото обвинение е за това, че от началото на месец април 2023 г. до 25 юни, в гр. Стара Загора и в гр. Казанлък, в условията на продължавано престъпление Георги Георгиев на шест пъти се заканил с убийство на Дебора и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл.144, ал.3 вр.с ал.1 вр.с чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Районен съд-Стара Загора да насрочи разпоредително заседание по внесения обвинителен акт.  

Вижте още