РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Затвор за мъж, шофирал с близо 5 промила алкохол

Публикувано на:

Районен съд – Стара Загора осъди 35-годишен мъж на „лишаване от свобода“ за срок от осем месеца, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим, за шофиране в нетрезво състояние. Подсъдимият е лишен от правото да управлява моторно превозно средство за срок от две години. В негова тежест са присъдени направените по делото разноски.

Съдът го призна за виновен в това, че на 29 юли, в община Стара Загора, по път II-66, управлявал лек автомобил, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0.5 на хиляда, в частност 4.58 на хиляда, установено по надлежния ред с Протокол за извършено химическо лабораторно изследване, след като е осъден с влязла в сила присъда за същото по вид деяние.

Подсъдимият, управлявайки лекия автомобил, преминавал от едната в другата пътна лента и създавал предпоставки за настъпване на пътнотранспортно произшествие. Тези му действия били забелязани от полицейски служители, които спрели автомобила и установили, че мъжът е във видимо нетрезво състояние и неадекватен. Концентрацията на алкохол в кръвта е установена след дадена кръв за изследване и химическа експертиза. 

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

Вижте още