РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

РИМ-Стара Загора спечели проект за обновяване на музейния реквизит

Публикувано на:

Регионален исторически музей – Стара Загора спечели проект към Министерство на културата по „Сесия за финансиране на проекти в областта на движимото културно наследство, музеите и художествените галерии“.

Проектът „Нов музеен реквизит за модернизиране на постоянната експозиция и малката изложбена зала на РИМ - Стара Загора“ е насочен към обновяване на музейния реквизит на РИМ-Стара Загора с цел презентиране на движимите културни ценности по актуален и атрактивен начин.

Проектът е на стойност 15 939,56 лв.

Предвижда се закупуването на поставки и системи за окачване на музейни експонати, манекени, паравани, стативи за постери и плакати.

С помощта на новия музеен реквизит ще бъде преаранжирана голяма част от постоянната експозиция като бъде поставен акцент върху най-атрактивните експонати. Това ще улесни в значителна степен визуалното възприемане на артефактите от посетителите и ще подобри техния досег с културното наследство.

Предвиден е реквизит и за малката изложбена зала за временни и гостуващи изложби.

Резултатите от проекта ще бъдат представени в началото на месец юни 2024 г. с експонирането на изложба „Детство мое“, посветена на Международния ден на детето.

Вижте още