РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Велосипедист почина при катастрофа

Публикувано на:

Велосипедист почина при катастрофа. Инцидентът е станал между селата Богомилово и Ракитница. Мъжът, чиято самоличност към момента е неустановена, е ударен от лек автомобил "Фолксваген", управляван от 36-годишен.

Велосипедистът е починал. Водачът на автомобила е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, като уредът е отчел 0.00 промила, тестван е и за употреба на наркотични вещества с техническо средство, като пробата е отчела положителен резултат за амфетамин.

В сектор "Пътна полиция" е образувано досъдебно производство по чл.343, ал.3 буква "б" вр. с ал.1 б."в" във вр. с чл.342 ал.1 от НК. Водачът на лекия автомобил е задържан за срок до 24 часа.

Окръжна прокуратура - Стара Загора привлече като обвиняем 36-годишния мъж, че като водач на лек автомобил, марка „Фолксваген“, по непредпазливост е причинил пътнотранспортно произшествие, вследствие на което е настъпила смъртта на мъж, който е управлявал велосипед-престъпление по чл.343, ал.3 буква "б" вр. с ал.1 б."в" във вр. с чл.342 ал.1 от Наказателния кодекс. При извършен тест за употреба на наркотични вещества, пробата е отчела положителен резултат за амфетамин.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Мъжът е осъждан. Той има множество наказания по Закона за движение по пътищата.

Вижте още