РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Оставиха в ареста задържания с марихуана за 300 000

Публикувано на:

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 37-годишния мъж, който е обвинен, че е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана, с общо нетно тегло 15 018 грама на обща стойност 300 365 лева, като наркотичните вещества са в особено големи размери – престъпление по чл.354а, ал.1 от НК.

В съдебно заседание представителят на Окръжна прокуратура – Стара Загора заяви, че поддържа внесеното искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение.

Защитниците на обвиняемия поискаха съдът да наложи по-лека мярка.

Окръжен съд – Стара Загора прие, че доказателствата, приложени към делото, са събрани по определения от закона ред и от всички тях може да се направи обосновано предположение, че мъжът е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Съдът намери, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, въпреки че е с чисто съдебно минало и има постоянен адрес. Разследването е в начален етап и предстои извършването на още процесуално-следствени действия, поради което съдът намери, че мярка за неотклонение „Задържане под стража“ е тази, която би изпълнила целите на закона.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивския апелативен съд в 3- дневен срок.

Вижте още