РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Дискусия „Трети Март - история на свободата” в Стара Загора

Публикувано на:

Членовете на Инициативния комитет за запазване на Трети март като национален празник на Република България – акад.Иван Юхновски, проф.Искра Баева, Петър Витанов, Димитър Данчев, както и проф. Иван Върляков и Йордан Пеев ще участват в дискусия „Трети Март - история на свободата” в Стара Загора. Събитието ще се проведе на 1 декември от 17.30 ч. в Регионалния исторически музей. 

Инициативният комитет за провеждане на референдум продължава със събирането на подписи в цялата страна. Стотици доброволци участват в родолюбивото начинание. 

„Въпреки опитите подписката да бъде спряна, продължаваме, защото гласът на хората трябва да бъде чут. В момента няма по-важна мисия от тази да запазим националния ни празник“, коментира председателят на ИК Петър Витанов. 

Смяната на националния празник е част от промените в Конституцията, които управляващото мнозинство ще разглежда през декември. Политическите партии все още не са се отказали да сменят националния празник, въпреки изявленията си отпреди месеци, че ще го направят. 

 

Вижте още