РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Ефективно наказание за криминално проявен, държал наркотици с цел разпространение

Публикувано на:

Окръжен съд – Стара Загора одобри споразумение, постигнато в разпоредително заседание, и наложи на 38-годишен мъж наказание в размер на три години и шест месеца лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим.

Пред съдебния състав подсъдимият се призна за виновен в това, че на 25 април в Казанлък, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - коноп (марихуана, канабис) на обща стойност 1167.12 лева,  като деянието е извършено при условията на опасен рецидив. Съдът определи от наложеното наказание да бъде приспаднато времето, през което подсъдимият е бил с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Пред съда подсъдимият декларира, че разбира обвинението, признава се за виновен, както и че е съгласен с последиците на споразумението и доброволно е подписал същото.

При проведени процесуално-следствени действия в жилището, обитавано от подсъдимия, е намерена марихуана, съхранявана в стъклени буркани.

Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда.

Вижте още