РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Условна присъда за жена извършила 84 телефонни измами

Публикувано на:

Районен съд - Казанлък постанови присъда, с която наложи на 54-годишна жена наказание в размер на две години условно с четири години изпитателен срок.

Подсъдимата, която е неосъждана, бе призната за виновна в това, че в периода от 7 февруари 2019 година до 2 февруари 2021 година, в различни населени места, в условията на продължавано престъпление, на осемдесет и четири пъти, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудила и поддържала заблуждение у пострадалите, като се представяла за длъжностно лице - банков служител в чуждестранна банка с клонове в България и че съдейства при кандидатстване за кредит на лица с лоша кредитна история в Централен кредитен регистър, и с това им причинила имотна вреда общо в размер на 6 720,00 лева.

В Районен съд – Казанлък делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което първоначално определеното наказание бе намалено с една трета.

В интернет сайт била публикувана обява, отнасяща се за услуга във връзка с отпускане на кредит. В обявата подсъдимата била посочена като лице за контакт, както и телефонните й номера за връзка. При разговорите обвуняемата обяснявала на пострадалите условията за отпускане на паричния заем, като едно от тях било да преведат на нейно име, по „Изипей“, сумата от 80 лева, които да послужат за кандидатстване, за обработка, легализация и превод на документи. След като пострадалите изпращали посочената сумата, подсъдимата приключвала комуникацията си с тях. 

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

Вижте още