РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Меморандум за сътрудничество между Община Стара Загора и Холандско-българската търговска камара

Публикувано на:

Бизнес форум на тема “Иновации и технологии за устойчиво бъдеще“ се проведе в Стара Загора. Събитието е организирано от Посолството на Нидерландия в България, в сътрудничество с Холандско-българската търговска камара. Началото бе дадено с подписване на меморандум за сътрудничество между заместник-кмета на Община Стара Загора Радостин Танев и  Холандско-българската търговска камара, в лицето на Йоланда ван дер Бург.

„Добре дошли в най-зеления град в България! Градът, който има не само красива история, но и много добре работеща икономика. Имаме нe малко примери в последните години и днес тук също виждам компании, с които имахме възможността да работим и се радвам, че избрахте града ни за място, в което ще се развивате. Община Стара Загора е готова винаги да помага и ще правим всичко възможно, за да бъдем конкурентноспособни и атрактивни за бизнеса. Бизнесът, който носи добавена стойност за града ни, за развитието на младите хора и за развитието на знанието“, обърна се към участниците Радостин Танев.

Приветствие в началото на форума отправи и Н. Пр. Симон ван дер Бург, който заяви, че очаква ползотворна съвместна работа, сътрудничество, което ще доведе до бизнес, изпълнен със съдържание, както и иновативни и ползотворни решения.

Форумът продължи с два панела, като в холандския участие взеха Барт Ламот, старши консултант по иновации, Luminis Nederland, Jeroen van Hertum, NL Високотехнологичен клъстер в България , Петър Бозаджиев, Strypes (ICT group, Ханс Хоуф, изпълнителен директор на BullCharge и Йоланда ван дер Брук, Холандско-българска търговска камара.

В българския панел поканени за дискусия бяха Росица Райкова, началник на отдел „Инвестиции“ в Община Стара Загора, Радослав Танев, изпълнителен директор на Индустриална зона „Загоре“ и д-р Румяна Грозева, изпълнителен директор на АРИР. Представител имаше и на университета под липите в лицето на зам.-ректора доц. д-р Емил Славов.

Вижте още