РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Община Стара Загора с двама нови заместник-кметове

Публикувано на:

Двама са новите заместник-кметове в община Стара Загора. Мартин Паскалев заема мястото на Янчо Калоянов, а Павлина Делчева - на Красимира Чахова. Радостин Танев, Милена Желева и Надежда Чакърова остават на постовете си. Новите заместници бяха представени от кмета Живко Тодоров.

Мартин Паскалев е архитект, общински съветник от гражданската квота на ГЕРБ с мандат 2019-2023. На последните местни избори отново бе избран, но подаде заявление и освободи поста си.

Павлина Делчева е директор на Социално подпомагане Стара Загора, бивш омбудсман. Избрана е за общински съветник от квотата на БСДП.

Предстои разместване на ресорите на заместник-кметовете. Павлина Делчева ще отговаря за общинска собственост, социални дейности и здравеопазване. Мартин Паскалев ще поеме устройство на теритирията и строителство, Милена Желева ще отговаря за културата и туризма. Надежда Чакърова ще бъде с ресор образование и младежки дейности, а Радостин Танев поема инвестиции, екология и зелен преход.

Живко Тодоров даде някои от насоките, които ще бъдат гледани с приоритет през новия мандат – разработването и изпълването със съдържание и бизнес на нови индустриални зони, подобряване на качеството и контрола при ремонтните дейности, в сферата на образование ще се търсят възможности за изграждане и разширяване на STEM средата, както и внедряването на дигиталните технологии – Телерик академия във всяко училище, при културата и туризма ще се работи засилено в посока за консервиране и експозиция на археологическото наследство на Стара Загора, довършване на ремонта на базата на Драматичния театър, като няма да бъдат на заден план и екологията, и озеленяването. От думите на кмета Тодоров стана ясно още, че ще се насочат усилия към създаването на нови инженерни специалности, както и изграждане на спортна зала в двора на СУ „Тодор Каблешков".

„В секторите здравеопазване и социални дейности сме си поставили задача да построим в Стара Загора детско отделение, както и да подобрим състоянието на ДКЦ-тата. Ще работим в посока да подобрим услугите и да бъдем още по-полезни на старозагорци", каза още Тодоров. Той бе категоричен, че ще държи на стриктен контрол и безкомпромисно качество при всички проекти, които Община Стара Загора реализира.

Тодоров уточни, че няма да приеме некачественото възстановени на тротоари и улици, след приключване на дейностите по реконструкция на ВиК мрежата в града.

 

Вижте още