РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Оставиха в ареста насилник заради телесна повреда при условията на домашно насилие

Публикувано на:

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем 26-годишен мъж, който е причинил лека телесна повреда на 25-годишната си съжителка. Деянието е извършено в село Петрово, в условията на домашно насилие. Престъплението е квалифицирано по  чл.131 ал.1 т.5а вр. чл.130 ал.1 от Наказателния кодекс

На 3 ноември във Второ РУ – Стара Загора е бил получен сигнал за пострадала 25-годишна жена, на която е бил нанесен побой същия ден. Тя живеела на семейни начала с обвиняемия. Събрани са доказателства, че той е нанесъл по лицето и тялото й удари с ръце и крака. Изготвената съдебно - медицинска експертиза посочва, че характерът на причинените увреждания /кръвонасядания/ съставляват лека телесна повреда. Предстои изготвянето и на допълнителна експертиза от неврохирург и отоларинголог. Мъжът е осъждан два пъти за кражби, като по последната присъда от 1 година и 4 месеца е изтърпял наказанието си през юни 2022 година.

Обвиняемият е бил задържан за срок до 72 часа. Наблюдаващият прокурор е внесъл в Районен съд – Стара Загора искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, което е било уважено от съда.

Вижте още