РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Дончо Радев, Възраждане: От първото заседание на ОбС са ясни договорките между партиите

Публикувано на:

Първата сесия на Общинския съвет в Стара Загора бе изключително показателна за това, какви ще бъдат следващите четири години. Управляващата вече 16 години партия ГЕРБ, избяга от отогворност и не предложи председател на Общинския съвет, коментира ръководителят на групата на Възраждане в местния парламент Дончо Радев.

„Вярно, че резулатът им на местния вот беше доста показателен за слабото доверие, което получиха от гражданите, защото имат с 1/3 по-малко съветници от предния мандат, но все пак са първа политическа сила в общината. Макар и доста фрагментиран на пръв поглед, съставът на новия Общински съвет в действителност се оказа доста консолидиран, именно около партия ГЕРБ. С тяхната подкрепа беше избран за председател съветник от гражданска група и това говори за договорки, сглобки или некоалициите, които ни очакват през следващите четири години“, смята Радев.

Според него, още след избирането на председател, в местния парламент е настанал хаос и объркване.

Показателно е, че избрани заместник-председатели на Общинския съвет има от четвъртата и петата по численост група, но не и от втората, и третата. Още повече, че името на един от заместниците се спряга като участник в разговор за купуване на гласове, който в момента се разследва от прокуратурата, каза още Дончо Радев.

 

Вижте още