РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Времето в петък: Слънчево и все още топло

Публикувано на:

В петък ще преобладава слънчево време. Преди обяд на отделни места в равнините и котловините видимостта ще бъде временно намалена. Постепенно облачността от запад-югозапад ще се увеличава и вплътнява и след обяд в Югозападна България ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 12 и 17 градуса.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, но по-късно след обяд облачността от запад ще се увеличава и вплътнява. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 14-16 градуса. Температурата на морската вода е от 12 по северното крайбрежие до 18 градуса по южното.

Над планините облачността ще е значителна и около и след обяд в масивите от Югозападна България ще има валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8, на 2000 метра - около 3 градуса.

В събота времето ще бъде доста динамично. Облачността ще бъде предимно значителна и на много места ще има валежи от дъжд, с повишена вероятност в отделни райони да са значителни по количество. Вятърът от юг временно ще се усили, повече в Източна България и северно от планините и в по-голямата част от страната температурите ще са все още високи - максималните между 15 и 20 градуса; сутрешните - предимно между 4 и 9, в Югоизточна България - до 12-14 градуса. Към обяд с ориентиране на вятъра от запад-северозапад, ще започне да нахлува студен въздух.

В неделя валежите навсякъде ще спрат, облачността за кратко ще се разкъса и ще намалее, но до вечерта от запад отново ще се увеличи и вплътни. Ще духа предимно умерен запад-северозападен вятър. Ще се понижат температурите и в Югоизточна България и преобладаващите максимални в страната ще бъдат между 10 и 15 градуса. През нощта срещу понеделник от югозапад ще започнат нови валежи.

Вижте още