РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Душо Гавазов и общинските съветници на Мъглиж се заклеха

Публикувано на:

Областният управител Ива Радева закле днес кметовете и общинските съветници на община Мъглиж. Тържествена клетва да служат на интересите на гражданите положиха кметът на Мъглиж Душо Гавазов, 17-имата общински съветници и кметовете на села от общината. На първото заседание на новосформирания Общински съвет присъстваха също зам. областният управител Методи Марков и Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан. 

По традиция областният управител връчи огърлицата-символ на кметската власт на Гавазов. Тя поздрави новото ръководство на общината, което спечели доверието на гражданите. "Спазвайте обещанията, които поехте към своите съграждани. В последните години в Мъглиж бе направено много. Имате добри идеи как да се развивате и занапред. Пожелавам ви преди всичко здраве и да ги осъществите, за да бъде Мъглиж още по-хубав и привлекателен като туристическа дестинация. Успех на всички!", пожела Радева. 

Кметът Душо Гавазов, който управляваше общината от месец март 2021 г. до сега, благодари на опонентите си за толерантната и смислена кампания. "Кълна се за трети път. Първия път положих Хипократова клетва като дипломиран лекар. Втория път се заклех като кмет на община Мъглиж. Сега е третият, отново като кмет. Благодаря на хората, които ме избраха. Това доверие обаче е и огромно задължение. Ще работя за просперитета на община Мъглиж и съм убеден, че бавно и с много жертви нещата ще се случват. Разчитам във всичките си действия да бъдем подкрепяни от екипа на Общината и от нейните жители. Бог да пази България, Мъглиж и нашите семейства!", каза новият стар кмет. 

По втора точка от дневния ред се пристъпи към избор на председател на Общинския съвет. За тази длъжност постъпи само кандидатурата на Мария Костова, която досега е изпълнявала длъжността зам.-председател на Общинския съвет. С тайно гласуване и 16 гласа "за" г-жа Костова бе избрана за председател на ОбС Мъглиж. 

 

Вижте още