РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Живко Тодоров се закле в името на старозагорци за четвърти пореден кметски мандат

Публикувано на:

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров положи тържествена клетва и започна своя четвърти пореден мандат. Той получи подкрепата на 55.64% от гласувалите на 29 октомври. „Знам, че ни предстоят тежки предизвикателства, има много проблеми за решаване. Това, което си пожелавам днес, на старта на този 4-годишен мандат, е заедно с вас да работим така, че да взимаме справедливи решения в полза на хората. Това е най-важното – да оправдаем доверието на всички, които ни го дадоха", каза Живко Тодоров.

Първото заседание на Общинския съвет бе свикано и открито от областния управител на област Стара Загора Ива Радева, която поздрави новоизбраните кмет, кметове на кметства в общината и Общински съвет. „Убедена съм, че ще изпълните поетите обещания и ще работите в полза на нашите съграждани. Пред вас са нелеки задачи и предизвикателства. Всички вие сте различни и имате своите идеи и начини как да вървите напред. Вярвам, че имате една обща цел, една обща отговорност - развитието и просперитета на Стара Загора. Нека това ви обединява", обърна се към представителите на местното самоуправление областният управител.

От президиума в зала „П. Р. Славейков", председателят на Общинската избирателна комисия Теодора Крумова също отправи пожелания за успех. Тя връчи клетвените листи на кмета Живко Тодоров, на кметовете на кметства и общинските съветници.

Заседанието продължи, водено от старейшината с най-много житейски опит – Мария Жекова. Тя изпълни процедурата по избор на председател на Общински съвет Стара Загора с мандат 2023 – 2027 г. Три бяха предложенията за позицията – Ивета Лазарова, Светослав Колев и Десислава Калоянова. Вотът на членовете на местния парламент бе таен. С 29 гласа бе подкрепена номинацията на Ивета Лазарова. „Благодаря на всички, които ми дадохте доверие и ми гласувахте тази отговорност. Имаме много цветен Общински съвет и няма да е лек мандат, но се надявам, че ще намерим път един към друг за благото на нашите съграждани", сподели новият председател на ОбС. За заместници бяха избрани Антон Тонев, проф. Иван Върляков и Боян Кулев.

Сред гостите на тържественото първо заседание на Общинския съвет бяха Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, заместник-кметът на Стара Загора Радостин Танев и секретарят на Общинска администрация Делян Иванов, заместник областният управител Теодора Нончева, част от ректорското ръководство на Тракийския университет, директорът на ОД МВР ст. комисар Лазар Христов, началникът на РСПБЗН Стара Загора гл. инспектор Антон Колев, представители на различни  местни и държавни институции, медии и граждани. 

Вижте още