РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Съветниците на Възраждане ще следват стриктно програмата за управление, с която партията влезе в предизборната битка

Публикувано на:

Като успех определи Възраждане отминалите местни избори. Резултатът в община Стара Загора отреди на партията третата позиция в местния парламент с петима съветници, което е пет пъти повече в сравнение с резултата от 2019 година. Кандидатът за кмет Искра Михайлова се нареди втора след победителя Живко Тодоров.

Михайлова определи апатията на хората и слуховете за предрешен вот като най-големите опоненти в хода на предизборната кампания. По думите й част от причината за малкия брой хора, отишли до урните в изборния ден, се корени и в изтеклия запис за покупко-продажба на гласове, който е демотивирал старозагорци. Искра Михайлова изрази сериозно съмнение относно подкрепата, която част от политическите сили са получили в деня на вота.

„Изборните резултати ясно показаха, че има недоволство сред обществото. От тук нататък предстои да разберем дали местният парламент ще бъде фрагментиран или консолидиран около действащото управление на ГЕРБ и Живко Тодоров“, отбеляза Михайлова. Тя прогнозира, че част от формациите, прескочили прага за влизане в Общинския съвет, ще се превърнат в патерица на администрацията. 

От Възраждане ще издигнат своя кандидатура за председател на Общински съвет Стара Загора. Въпреки заявките за диалогичност към този момент представители на ГЕРБ не са търсили разговори с третата по сила формация в местния старозагорски парламент. Искра Михайлова подчерта, че бъдещият председател на Общинския съвет трябва да бъде консенсусна фигура. 

Ръководител на групата на Възраждане в старозагорския местен парламент ще бъде Дончо Радев. Той увери, че представителите на партията ще следват стриктно програмата за управление, с която партията влезе в предизборната битка за Стара Загора. „Ще бъдем изключително активни от първия ден. Държим да имаме представителство във всяка от комисиите към Общинския съвет“, заяви Радев. 

"Ще бъдем работеща група, съставена от млади, доказали се в своите сфери хора. Ще бъдем отворени за всяка добра идея, която ще допринесе за добруването на община Стара Загора, но и ще ровим всичко съмнително. Подготвили сме се за обсъждане още на първата сесия на новия Общински съвет на теми от спорта, сметосъбирането и сметоизвозването", допълни Дончо Радев.

Като успешно оцени представянето на „Възраждане“ областният координатор на партията Даниел Проданов. Той отчете, че след отминалите избори формацията има 9 общински съветници в региона, при един през 2019 година, а двама от избраните кметове са били подкрепени от партията.

Общинските съветници на Възраждане са Ива Ангелкова, Дончо Радев, Десислава Калоянова, Галин Динев и Тодор Делчев.

Вижте още