РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Писта Стара Загора очаква елита на автомобилните състезатели

Публикувано на:

Писта Стара Загора очаква елита на автомобилните състезатели у нас за традиционното състезание, което е четвърти кръг от Националния шампионат по затворен маршрут. Началото ще бъде дадено на 19 ноември (неделя), от 10.00 часа, на източния пътен възел на града. В  съботния ден тренировките ще започнат от 12.00 часа и ще продължат до 17.00 часа, за тогава са предвидени и административните прегледи по серии - „Лада", „Спорт", „Туринг" и „Макси".

Емблематичният за автомобилните фенове шампионат и тази година ще събере пилоти и екипажи от цялата страна, както и верни почитатели на майсторското шофиране. „От днес – 6 ноември, е отворено записването на участниците, краят му е 13 ноември",  уточнява Илия Бояджиев, председател на АСК – Стара Загора, организатор на надпреварата. „Трасето е добре познато - 2.4 км, а групите са „Спорт", „Туринг", „Макси" и „Лада". Минималният брой обиколки за класиране е девет", допълни Бояджиев.

Специално ще бъдат връчени Купа на кмета, която ще зарадва най-добре представилия се старзагорски спортист. По традиция ще бъде отличен и „Fair Play пилот", призът е в памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на 10-кратния шампион на България Георги Петров. 

Състезанието се реализира с подкрепата на Община Стара Загора и Автомобилна федерация на България. Участниците отново ще подкрепят инициативата, целяща повишаване на безопасността на движение - „Аз съм бъдещето. Пази ме!".

Правилникът и подробности за състезанието - ТУК

Вижте още