РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Жълт и оранжев код в цялата страна в събота

Публикувано на:

В събота ще остане ветровито, особено в източната половина от страната. В Западна и Централна България ще бъде облачно, с валежи, на места значителни по количество, с гръмотевици. Вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад и температурите ще се понижат; максималните там ще са от 12-13 до 17 градуса. В източните райони валежите ще са главно в следобедните часове; вятърът през по-голямата част от деня ще е южен и температурите ще са все още високи, до 25-26 градуса.

В цялата страна са в сила жълт и оранжев код за очаквани силни ветрове и дъжд. Жълт код за потенциално опасно време и обилни валежи е в сила за: Кюстендил, Перник, София и Ловеч, в Русе и Сливен - за вятър, а във Велико Търново и Габрово - за дъжд и вятър. В останалата част от страната е в сила оранжев код за силни дъждове до 40-70 мм и ураганен вятър.

През нощта срещу неделя вятърът ще отслабне, валежите ще спрат, най-късно в източните райони. В неделя облачността ще се разкъса и ще намалее, в много райони до предимно слънчево.

снимка: НИМХ

Вижте още