РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

„Кристална лира” за Русалина Мочукова

Публикувано на:

„Кристална лира” за Русалина Мочукова в категория „Педагог” – за уникалния проект на Старозагорската опера „Ние сме музиканти”.

Русалина Мочукова е оперна певица, солистка на Държавната опера в Стара Загора, логопед-музикотерапевт. Тя бе наградена за изключителния й принос в проекта на Старозагорската опера „Ние сме музиканти", за приобщаване на деца и младежи със специални образователни потребности към музикалното изкуство.

„Благодаря на "Кантус Фирмус" и на Съюза на музикалните и танцовите дейци в България за високото отличие. За нас от Държавна опера-Стара Загора проектът "Ние сме музиканти" е мисия! Благодаря за сърцатата подкрепа на Огнян Драганов и на целия екип на Операта.Такива проекти се реализират само в няколко театъра в света и Държавна опера-Стара Загора е един от тях! Посвещавам тази награда на всички прекрасни деца от "Ние сме Музиканти" и на целия невероятен екип на Държавна опера-Стара Загора! Изкуството има силата да променя животи, няма нищо по-истинско от това да подадеш ръка, да вдъхнеш надежда и да накараш едно дете да мечтае! Ние го направихме и ще продължим да го правим!", каза Русалина Мочукова.

Вижте още