РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Ноември започва с малко по-хладно време

Публикувано на:

От запад облачността ще се увеличи и до сутринта на много места в Западна България и Централния Предбалкан ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Минималните температури ще са между 10 и 15 градуса.

През деня облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево време, най-късно в Източна България. Ще остане ветровито, ще духа умерен до силен западен вятър и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са от 18 - 20 в Северозападна България до 23 - 25 градуса в югоизточните райони от страната. През нощта срещу четвъртък облачността отново ще се увеличи.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна в следобедните часове, но ще е без валежи. Сутринта все още ще духа до умерен вятър от юг-югозапад, но след обяд ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са между 21 и 25 градуса. Температурата на морската вода е 17-21 градуса.

В планините ще бъде ветровито със силен вятър от западната четвърт. Преди обяд над масивите от Западна България и в района на Централен Балкан облачността ще е значителна и на места там ще превали дъжд. След обяд от запад облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево време. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15, на 2000 метра - около 8 градуса.

В четвъртък ще преобладава облачно време. От югозапад ще започнат валежи, които през деня ще обхванат по-голямата част от страната. В Южна и Източна България има повишена вероятност за значителни количества. Минималните температури ще са сравнително високи, в повечето места между 7 и 12 градуса, а преобладаващите максимални ще са между 15 и 20 градуса. През нощта срещу петък валежите ще спрат, облачността ще се разкъсва и ще намалява.

В петък преди обяд в много райони ще има ниска облачност или мъгла; постепенно през деня видимостта ще се подобри, облачността ще се разкъса и ще намалее. Вятърът ще е с южна компонента, през деня ще се усили и, след хладното утро, дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 19 и 24 градуса. През нощта срещу събота облачността ще започне да се увеличава.

Вижте още