РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Спокойно започна изборният ден в Старозагорско

Публикувано на:

Изборният ден започна в спокойна обстановка на територията на област Стара Загора. 

Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден. Служителите на ОДМВР-Стара Загора са поели охраната на всички секции на територията на областта.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и на имейл [email protected], както и на денонощната телефонна линия в ОДМВР-Стара Загора 042 62 51 60 и на имейл [email protected].

Създадена е организация и звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ ще работят в днешния ден от 08.30 до 19.00 часа. Те ще издават удостоверения / за изгубени / откраднати / повредени / унищожени / лични карти и документи с изтекъл срок с оглед упражняване на избирателните права на гражданите.

В изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответното решение на избирателната комисия.

Вижте още