РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Проф. Иван Върляков, "БСП за България": Гласувайте ЗА просперираща Стара Загора

Публикувано на:

Уважаеми съграждани,

На 29 октомври ще гласуваме за кмет на общината, за общински съветници и кметове на селата. Това е най-важният ни избор, защото местната власт е най-близко до нас – гражданите и на нея разчитаме да решава ежедневните ни потребности. 

„БСП за България" поема ангажименти за устойчиво икономическо, социално и духовно развитие на Стара Загора не само през следващия мандат, а и в перспектива. Знаем, можем и искаме да работим така, че в община Стара Загора да има силна икономика, все по-добра жизнена среда, а местната власт да служи на гражданите като им предоставя качествени и достъпни услуги и провежда социална политика в подкрепа на младите и хората в нужда.

Нашето разбиране и убеждение е, че кметът и общинските съветници са избрани да служат, а не да управляват гражданите. Основна грижа на кмета е да направи общината по-добро и желано място за живот и труд. Общинският съвет е органът, който определя посоката и приоритетите в развитието на общината. На Община Стара Загора й липсва добрия стопанин, който да се грижи за благополучието в настоящето и в бъдещето. Тази основна задача на кмета и общинските съветници ние ще изпълним с вашата подкрепа на изборите и ще бъдем заедно през целия мандат!

Ще работим за да реализираме заедно един добре уреден дом - Община Стара Загора. С общи усилия ще създадем  привлекателно място за инвестиции, гарантирана заетост и високи доходи. Ще отделим повече пари за социалните групи, спорт и култура. Ще изградим живописни парковете, модерни детски площадки, съвременни игрища, ще отредим повече  зелени площи и междублокови пространства.

Ще стимулираме ползването на публичния транспорт и транспортна схема, облекчаваща трафика. Приходите от таксата за платено паркиране в „Зелена зона" да се използват и за изграждане на обществени паркинги, така необходими. Ще продължим да работим за осъвременяването на материалната база на детските ясли, градини и училища – сгради, дворове, физкултурни салони, изграждане на достъпна архитектурна среда. Ще отделяме повече пари и време за ремонт и поддръжка на инфраструктурата и общинската база в селата. Ще  разширим видеонаблюдението в града и въвеждането му във всяко село.

Ще сложим край на практиките „ремонт на ремонта", „удължаваме срока...", „какво да се прави, така е по проект", „няма качествени изпълнители" и още много оправдания за бездействие или безхаберие. Твърдо сме решени този мандат да успеем. Разчитаме и на вас! 

Нашата политика за социално ангажирана община Стара Загора продължава. Хората имат нужда от достъпно и качествено здравеопазване.

Демографската криза засяга и Стара Загора, а не само икономически изостаналите региони. Нужни са съгласувани мерки на държавата и общините, за да я спрем. Затова предлагаме активни общински политики в подкрепа на младите хора и семейства, за да раждат и отглеждат децата си тук.

Парите от продажбата на общински жилища да се използват за закупуване или строителство на нови. Общинският жилищен фонд да се превърне в инструмент за подкрепа и задържане на млади специалисти в Стара Загора.

Общински детски лагери. Прехвърляне от държавата на собствеността на детския лагер на Старозагорските мин. бани и проектиране на почивна база за децата.

Ремонт на общинската станция на Старозагорските бани и отварянето й за посещения от ученици, както и организиране на зелени училища, обучения и др. Създаване на зелено училище на територията на Ст. лагер след преговори с областната администрация – земи от ДГФ.

Стипендии за ученици и заплащане на университетски такси в държавните висши училища за ученици, студенти, специализанти и други срещу ангажимент да работят в Стара Загора.

Безплатен достъп на децата и учениците до общинската спортна база при организирани от детските градини и училищата занимания. 

Община Стара Загора е авторитетен образователен, научен и духовен център в Р България със своите образователни институции – детски градини, училища, Тракийски университет и културни институти. Образованието и възпитанието на децата и младежите ще продължат да бъдат наш основен приоритет, защото развитието на общината може да се гради само от добре подготвени, обществено чувствителни и ангажирани личности. 

За нас местното самоуправление означава пряко участие на гражданите, когато се решават въпроси, касаещи градоустройство, транспорт, инфраструктура, екология, грижа за децата, културата, спорта и т.н. Осъзнаваме сложността на проблема – от една страна гражданите искат всичко да се случи бързо и лесно, а местната администрация предпочита да управлява, а не да служи. 

 

Уважаеми съграждани,

Политиката на БСП в местната власт е ПОЛИТИКА ЗА ХОРАТА. С вашата подкрепа ще работим тази власт да не облагодетелства едни, а да служи и подкрепя всички.  Ще продължим да пазим въглищната енерегитика. Без "Мини Марица-изток", Стара Загора я няма.

На 29 октомври излезте и гласувайте всички! Само обединени – общество, институции, органите на реда, участници в изборния процес – може да стопираме  нагласяване на изборни резултати с купени гласове  в полза на определени кандидати. От БСП винаги сме се противопоставяли на тази уродлива практика.

Вашият вот и изборът на кандидатите на „БСП за България" за кмет на общината, общински съветници и кметове на селата са гаранцията, че през следващия мандат в община Стара Загора  ще управлява честно и отговорно и ще провежда силна лява политика. Нашите кандидати са личности - добри стопани и почтени служители в името на доброто ни общото благо! 

Гласувайте ЗА „БСП за България" с номер 1!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте още