РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Изграждане на ледена пързалка и басейн със средства по европрограми, предлага Светослав Колев от Земеделски народен съюз

Публикувано на:

Изграждане на целогодишна ледена пързалка и плувен басейн към нея. Предложението е на кандидатът за общински съветник от Местна коалици Земеделски народен съюз Светослав Колев. Идеята на съоръжението е както привлича хора, не само от Старозагорска област, така и в града да има възможност за не толкова познати спортове – хокей, фигурно пързаляне, шорт-трек, кърлинкг. Подобни ледени пързалки в страната са малко, обсяни Светослав Колев. Машината е рекуператор - от едната страна поддържа леда на определени градуси, а от друга страна отделя голяма количество топлоенергия, която се използва за затопляне на водата в басейна. Почти в цяла Европа и в Щатите работят по тази технология. Успешен проект има реализиран в Кранево.

„Такъв проект може да се изгради чрез средства от ТПСП, ПВУ и оперативните програми. Можем да развием тези спортове в Стара Загора. Проектът е изработен и ако предложението бъде харесано, ще бъде подложен на обществено обсъждане. През зимните месеци около ледената пързалка могат да се изградят базари“, каза кандидатът за общински съветник с бюлетина 74 и преференция 102.

Да останат младите хора в Стара Загора също е сред каузите на Светослав Колев.

Важно е да говорим за професиите на бъдещето, които са предпочитани от младите, търсещи растеж на доходите и професионално развитие. Такива работни места липсват. Главната цел на бизнес, община и държава трябва да е създаване на привлекателни работни места за младите хора. Идеята е да се превлекат компании, които да предлагат на клиентите си краен продукт, с преработка и ноу-хау, а не сглобки на ишлеме", смята Светослав Колев.

Според него, за да се развиват Индустриалните зони е важно да има съдействие от община и държава, важно е мястото, важна е инфраструктурата. Летището е иделно за тази цел.

„Популистко е да говорим, че може там да има летище и държавата да вложи милиони при условие, че имаме 2 действащи летища на 1 час и 30 м. от Стара Загора. Терените трябва да се предложат на стратегически инвеститор. Той трябва да е разпознаваем, световно признат, партньор на местната икономика“, каза още Светослав Колев.

Той призова гражданите да гласуват, защото всеки глас е от значение. А защо да гласуват за Местна коалиция Земеделски народен съюз? Защото единствено тя дава възможност на хората да участват в политиката, без да бъдат партийно обвързани и без да получават нареждания от партийните централи.

Светослав Колев е на 39 години, семеен с две деца. Завършил е финансов менинджмънт. В момента е управител на Индустриална зона Казанлък.

За Светослав Колев гласувайте с номер 74 в бюлетината и преференция 102!

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте още