РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Северният вход на Стара Загора посреща пътуващите с нов облик

Публикувано на:

Нов и приветлив е обликът на северния вход на Стара Загора. Дейностите по създаването на по-добра среда за пространството продължиха няколко месеца, а труд и грижа вложи екипът на звено „Озеленяване и комунални дейности“. Разделителната линия на пътното платно е решена в цветовете на българското знаме. Ново озеленяване и осветление допълват визията на табелата с името на хилядолетния град.

Нови  дървета и аранжировка получи и разделителната линия на бул. „България“ при квартал „Железник“. 130 дървета от вида червенолистен явор са засадени , като при завършването на начинанието до кръстовището с кръгово движение на бул. „Цар Симеон Велики“ и „Капитан Петко войвода“ те ще станат 170 броя.

На последна фаза е идейният проект, който ще промени входа на града в южната част на Стара Загора. Очаква се съгласуване с Агенция Пътна инфраструктура и стартиране на дейностите. Планирано е това да се случи и при останалите два вход/изход на града. Подменени са знамената при всеки един от тях, където на 20-метрови метални пилони се вее българският трикольор.

Вижте още
От днес на разположение е и Коледният базар, разположен в парк „Пети октомври" и до Универсалния магазин
01/12/2023