РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Времето в четвъртък: Топло, но дъждовно

Публикувано на:

Преди обяд облачността ще бъде значителна с валежи от дъжд главно в Южна България. След обяд от запад валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява, но в Източна България ще се задържи значителна, на места с краткотрайни валежи, в отделни райони и ще прегърми.

Ще продължи да духа югозападен вятър, ще бъде до умерен. Остава топло за края на октомври с максимални температури между 21 и 26 градуса.

Над Черноморието облачността ще бъде по-често значителна, на места с превалявания от дъжд, след обяд в отделни райони е възможно да прегърми. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 21 и 24 градуса. Температурата на морската вода е 18-21 градуса.

Над планините облачността преди обяд ще бъде значителна на места с валежи от дъжд. След обяд в масивите от Западна България валежите ще спрат и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен, по високите и открити части - временно силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17, на 2000 метра - около 9 градуса.

През следващите дни сутрин в Източна България ще бъде с намалена видимост или ниска слоеста облачност.

В петък над останалата част от страната ще има разкъсана облачност, по-късно през деня и през нощта срещу събота от запад на изток ще се увеличи и на места, главно в Северна България ще превали. Вятърът ще бъде до умерен, в Източна България и северно от планините временно силен, поривист от юг-югозапад и с него дневните температури отново за кратко ще се повишат, максималните ще са между 23 и 28 градуса.

В събота вятърът ще е слаб от северозапад, а температурите - с два-три градуса по-ниски.

Вижте още