РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Основно училище „Кирил Христов“ тържествено откри две нови спортни площадки с тематични турнири

Публикувано на:

Със спортни турнири по футбол и народна топка откриха двете нови спортни площадки в  IV ОУ „Кирил Христов“. Участници в турнирите и гости на празника бяха отборите на V ОУ „Митьо Станев“ и ППМГ „Гео Милев“.

За да поздравят ръководството за обновената външна спортна база, която ще бъде в полза на учениците, на събитието присъстваха заместник-кметовете на Община Стара Загора Надежда Чакърова, Радостин Танев и Милена Желева, заедно с началника на отдел „Образование“ Станимира Димитрова.

„Удоволствие е да бъда тук и заедно да открием новите спортни площадки в училището. Това са общи усилия на всички ни, за да изглежда дворът на „Кирил Христов“ модерен, красив и практичен. Мили деца, бъдете здрави и се чувствайте щастливи тук докато тренирате любимите си спортове. Честито!“, поздрави ръководство и ученици зам.-кметът Надежда Чакърова.

Пожелания към учениците отправиха и Радостин Танев и Милена Желева. „На всички спомогнали тези нови съоръжения да са факт – огромно благодаря. Това е направено, за да може вие, деца, да имате тази база на високо ниво и да я ползвате с хъс и успехи“, обърна се към възпитаниците на IV ОУ Радостин Танев. „Пожелавам ви да нямате никакви контузии тук и в този двор да се тренират следващите шампиони на нашия град“, призова Милена Желева.

Директорът на IV ОУ „Кирил Христов“ Господин Балъкчиев благодари за подкрепата на Община Стара Загора и пожела много значими спортни успехи занапред. Георги Димитров, психолог и координатор на проектите в училището, заяви, че ръководството ще продължава да работи в посока спортната база да бъде на най-високо ниво.

През месец август 2022 г. Община Стара Загора е одобрена с проектни предложения по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища като бе направен основен ремонт на спортната площадка в "Кирил Христов". Община Стара Загора подари на училището и оборудване – баскетболни кошове, футболни врати, пейки и кошчета.

Вторият проект бе спечелен от училище ,,Кирил Христов” по модул "Площадка за обучение по Безопасност на движението по пътищата" в рамките на НП "Осигуряване на съвременна образователна среда". Целта е създаване условия за подобряване организацията на обучението и възпитанието на децата в пътното движение в рамките на образователната институция.

Вижте още