РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Живко Тодоров: Гордеем се с постигнатото и имаме план за утрешния ден

Публикувано на:

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети Стара Загора вечерта на 24 октомври. Той се срещна с кандидатите на партията от цялата област, членове и симпатизанти в препълнената зала на Културен център „Стара Загора“.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който е кандидат за четвърти мандат, посочи многобройните проекти, изпълнени в общината през последните 12 години, които са станали възможни с подкрепата на Бойко Борисов и неговите три правителства.

„Със средства от държавата създадохме новата Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански”, в която се изучават съвременни специалности, свързани с информационните технологии. Основен ремонт беше направен на Природо-математическата гимназия „Гео Милев“. Реновирани и модернизирани са десетки училища и детски градини. Имаме и две нови детски градини „Камбанка“ и „Липа“. Превърнахме Стара Загора в един от най-зелените градове. Обнови се парк „Митрополит Методий Кусев“, всички се радват на парк „Артилерийски“, който е на площ 140 дка“, посочи Живко Тодоров.

Той акцентира и на изградените и подобрени спортни бази. „Общинската спортна зала „Иван Вазов“ е предпочитано място за национални и международни състезания. На стадион „Берое“ се направи най-бързата лекоатлетическа писта в България, на която се провеждат престижни турнири“, добави кметът.

Значителни подобрения са направени и в областта на инфраструктурата, като сред примерите е изграждането на автомагистрала „Тракия“ до Бургас.

„Създадохме Индустриална зона „Загоре“, която привлече сериозни инвеститори. Ще продължим в тази посока, като изградим Индустриална зона „Еленино“ с необходимата инфраструктура, както и индустриална зона на терена на бившето летище“ – каза още Живко Тодоров.

Той акцентира и на модерния и екологичен градски транспорт, с който разполага Стара Загора, на проектите, които водят до облекчаване на автомобилния трафик, изграждането на пазара за индустриални стоки „Васил Шаханов“, преобразения Летен театър, Зоопарка и мн. други.

„Припомням това, защото на 29 октомври сме изправени пред избора за кого да гласуваме. Смятам, че Стара Загора върви в правилната посока и затова имам смелостта да поискам вашето доверие отново. Имаме енергията и можем заедно да поправим грешките, които сме допуснали, да спечелим изборите, за да направим градовете и населените ни места още по-красиви. Защото сме по-добри!”, заяви Живко Тодоров. Той представи и плана за ускорено развитие на Стара Загора, който е с реално изпълними и конкретно разписани задачи във всяка област.

„На 29 октомври сте изправени пред важен избор. Направете така, че общините да продължат да бъдат здравия гръбнак на развитието!“, призова Бойко Борисов.

Областният координатор на ГЕРБ Радостин Танев представи кандидатите за кметове на общини и водачите на листи с кандидатите за общински съветници в общините от Старозагорска област. Той пожела успех на местния вот и апелира към избирателна активност.

В срещата взеха участие народният представител от ГЕРБ Делян Добрев и археологът проф. Николай Овчаров, който акцентира на богатото културно-историческо наследство, с което разполагат Казанлък и Стара Загора. В десетки обекти са вложени значими инвестиции и усилия за експонирането им, а това е изключително важна предпоставка за привличане на много туристи.

На местните избори се гласува с № 7 в бюлетината за избора на Живко Тодоров за кмет на Стара Загора и за общински съветници от ГЕРБ.

Вижте още