РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Явор Янулов, ПП-ДБ: Личната ми кауза е подобряването на градската среда

Публикувано на:

„Личната ми кауза, с която приех поканата да се кандидатирам за общински съветник в Стара Загора е подобряването на градската среда“. Това заяви кандидатът за общински съветник от коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ архитект Явор Янулов.

„Отглеждам и двете си деца в Стара Загора и си давам ясна сметка, че градската среда има няколко сериозни проблема. Единият от тях са улиците и тротоарните пространства. През изминалите години беше отделен не малък ресурс за тяхното реновиране. Но на много места те остават недостъпни за хора с увреждания и майки с колички. Това трябва да се промени. Както и факта, че има много места с ремонтирани междублокови пространства, но улиците, по които се стига до тях са в лошо състояние. Това трябва да е приоритетно. И чак когато се изчисти тази тема да се мисли за междублокови пространства“, коментира кандидатът за общински съветник.

„Другият момент, свързан с тази тема са преместваемите обекти върху общинска собственост. Там съществуващата Наредба трябва да бъде подобрена и това е заложено в програмата ни. Те трябва да изгллеждат по един и същи начин. Не е нормално общината просто да отдава едни пространства и всеки да си изгражда обект според собствените му виждания. Нищо не пречи, например, изнесените местата за продажба на плодове и зеленчуци да изглеждат по начина, по който изглеждат тези пространства на централния градски пазар“, допълни архитектът, чийто най-разпознаваем обект е Летният театър в Стара Загора..

„Документът, който задава посоката на развитие на един град е Общият устройствен план. Той трябва да има своята устойчивост поне 10 години напред. Промените в него трябва да са минимални и добре обосновани, защото все пак градът търпи развитие. Но не бива да се правят така масово, както бяхме свидетели в последно време. Това не създава усещане за подреденост в града, нещо, което ние ще опитаме да променим, ако получим доверието на старозагорци“, коментира арх. Янулов.

„Ще обърнем внимание и на селата. Там има улици, които никога не са били асфалтирани. И това важи дори за села, които са близки до общинския център, които са големи, не само за отдалечените такива. Обяснението беше, че трябва да се изчака изграждането на канал. Там където има готови планове – да. Но масово такива липсва, затова не виждаме причина повече да се отлага нещо, от което хората в селата имат нужда“, допълни още Явор Янулов.

Другото решение, което от коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ предлагат, за да се спре с безкрайните ремонти е комплексният подход да започва от най-високо ниво. „Зародишът на проблема е в самото обявяване и организиране на обществени поръчки. Понякога има обективни причини един проект да се забави, съответно да бъдат отстранени всички проблеми в него", коментира арх. Янулов.

„На Стара Загора й липсва стратегически инвеститор - поне един, а може и повече. Затова в програмата ни предлагаме в бъдещата индустриална зона – дали ще е на летището или някъде другаде да се обособят големи терени, за да бъдат привличани инвеститори от по-висок клас. В комбинация с преструктурирането на Маришкия басейн може да се окажем благоприятно място за инвестиции", подчертава архитект Явор Янулов, когото може да подкрепите с преференция 104 и номер 66 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте още