РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Мария Динева, кандидат за кмет на Стара Загора: Град и села без дупки…мисия възможна

Публикувано на:

Над 23 000 души живеят в селата на територията на община Стара Загора и техните проблеми са не по-малко важни от проблемите на хората, които живеят в града. Самата аз от три години живея в село и знам, че ако не си окося около имота, няма кой да дойде да го направи. Има проблем със сметосъбирането, с инфраструктурата, с гробищните паркове, има проблем със сигурността на хората, е мнението на кандидатът за кмет на Стара Загора от Земеделски народен съюз Мари Динева.

„Едно от първите неща, които ще направим е видеонаблюдение във всички малки населени места. Отношението към хората, които живеят в селата трябва да се промени.  Към кметовете и наместниците също. Вярвам, че може да бъде реализирана тяхната относителна финансова самостоятелност, така, както е по закон от години. А това е много важно, за да може във всяко село хората в началото на годината да знаят какво предстои да се случи и да избегнем това, което е било винаги - в определени села да се случват много неща, а в други да не се случва нищо“.

Мария Динева е категорична, че веднъж завинаги трябва да се сложи край на ремонтите на парче – днес ремонт на кметството /боядисване, паркет, осветление/, а  покривът догодина, след което естествено следва ремонт на ремонта. Това е безумие. В една година може да се направят 10 неща, но да бъдат направени така, че да не се пипат поне 10 години. Не е сложно.   Ще предложим да бъде учреден специален фонд за проекти в малките населени места, с правила за участие, в които да включат и самите жители на съответните села, и те, заедно с кмета на селото да избират кое е приоритетно, кое е спешно за тях и какво да се случи във всяка една година, обясни Мария Динева.

Тя е категорична, че административните услуги в селата също са проблем. Не е нормално кметът или кметският наместник да идва до общината да заверява всеки един документ, който издава там на място. В крайна сметка, живеем в 21 век и е елементарно това да става по електронен път.

Кандидатът за кмет на Стара Загора коментира и създаването на Общинско звено за спешна поддръжка и ремонт на техническата инфраструктура, дребномащабни строителни дейности, свързани с ремонт на тротоари, дъждоприемни решетки и шахти, пътна маркировка и др.

„Целите за създаването на такова звено е ГРАД БЕЗ ДУПКИ, с безпроблемен достъп до тротоари  и постоянно видима пътна маркировка. Така ще осигурим бързо и безопасно придвижване на пешеходци и  превозните средства по общинската пътна мрежа.

За Мария Динева сласувайте с номер 74 в бюлетината!

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте още