РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Ива Ангелкова: Стара загора заслужава по-добро управление и Възраждане може да го осигури

Публикувано на:

Прозрачност при гласуване в Общинския съвет, увеличаване на средствата за инвитро процедури и  оттегляне на предложението за изгаждане на завод за пиролиза около Стара Загора са част от инициативите на Възраждане, намерили място в Общинския съвет през изминалите четири години, въпреки, че партията имаше само един съветник.

През следващия мандат сме убедени, че ще бъдем силна и стабилна група, и ще работим за подобряване на цялостната визия на града и малките населени места, коментира Ива Ангелкова, с преференция 103 в листата на Възраждане.

Един от приоритетите, по които групата ще работи още от първия ден, е обособяване на Градска гора.

„Още при проектирането на града са заложени много хубави стандарти, за добре структурирана зелена система, с хубави паркове, свързани в зелени пояси. За съжаление обаче през последните години всичко това беше нарушено. Безразборно се изсичат дървета, а тези, които остават, се подкастрят по неправилен начин, без какъвто и да е стандарт. Възстановяването ще отнема доста време, но Стара Загора иска зелената си система“, категорична е Ива Ангелкова.

Зеленината е свързана пряко с въздуха и качеството на живот. До известна степен това не само ще реши проблема със замърсването на въздуха, но и ще спре презастрояването, смята кандидатът за общински съветник.

Междублоковите пространства, които все още не са застроени, трябва да останат такива и да бъдат допълнително озеленени. Стара Загора трябва да расте настрани, да бъде по-чист град и да диша по-лесно. Трябва да се осигури и по-добро управление на отпадъците в общината, включително ефективното им разделно събиране и справянето с нерегламентираните сметища, допълни Ива Ангелкова.

Екологията е тема, която от Възраждане активно застъпват от години. Тема - важна за качеството на живот в градовете. Искаме да създадем Зелена Стара Загора. Всяка зелена площ в града да се свърже с друга. Така градът ни ще е по-чист и ще се развива настрани. Въздухът за хората трябва да остане. Затова са ни нужни зелени системи, каза още кандидатът за общински съветник Ива Ангелкова.

Тя е категорична, че Стара загора заслужава по-добро управление и Възраждане може да го осигури.

За Ива Ангелкова гласувайте с бюлетина 42 и преференция 103.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте още