РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Яница Господинова, ПП-ДБ: От всеки от нас зависи да променим Стара Загора

Публикувано на:

 „Не е вярно, че една птичка пролет не прави. От всеки един от нас зависи проблемите, които има в Стара Загора, да бъдат решени. Затова трябва да бъдем активни, да излезем и да гласуваме тази седмица“. Това заяви кандидатът за общински съветник от коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ Яница Господинова.

„Още преди кампанията ние организирахме в социалните мрежи анкета за проблемите на Стара Загора.  Искахме да чуем гражданите. И дали те са готови да се включат в разрешаването им. Затова организирахме и уебинар по темата. И в него получихме десетки въпроси – как смятаме, че можем да разрешим въпроса с липсващите инвестиции в града, как смятаме да подобрим градската среда като улици и тротоари, така че да станат достъпни за майки с колички и хора с увреждания, как да сложим край на ремонта на ремонта, как да разрешим въпроса с големите групи в ясли и детски градини“, допълни Яница Господинова. „В уебинара се включи и кандидатът ни за кмет Димитър Чорбаджиев, и част от кандидатите за общински съветници. Всеки от тях предложи решения според програмата, която сме разработили за бъдещето на Стара Загора“.

„Имаше въпроси свързани както с образователната инфраструктура, така и с останалите проблеми в тази сфера. Да, не малко беше свършено, но има и още много да се прави. Аз съм учител, преподавам на 26 деца едновременно и знам колко е трудно да се води образователен процес с такава голяма група. Затова съм съгласна с хората, които казаха, че групи от по 30 и повече деца в детска градина са проблем.

Има наредби, които регламентират на колко квадратни метра в едно помещение колко деца трябва да има и е задължително да сложим край на практиката да увеличаваме групите, за да кажем, че проблем с местата в детските градини в Стара Загора няма. В правомощията на Общинския съвет е да разгледа ситуацията с яслите, яслените групи и детските градини и да предложи разрешение на този въпрос. Можем да разработим проекти за нови сгради и да търсим след това национално финансиране за изграждането им, но можем и да направим наредба, според която да се създаде фонд за компенсация на родителите, чието дете не е прието в кварталната детска градина или ясла. Не може да се записват деца в някое детско заведение, само защото сме чули, че учителките там са добри или защото имиджът му е добър“, коментира кандидатът за общински съветник от коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ Яница Господинова.

„Стара Загора има проблем и с децата, които не посещават училище. В цялата област те са над 3000, само в нашата община са около 800. Трябва да направим така, че всяко дете да има достъп до качествено образование. Общинският съвет е този, който да направи връзката с местния бизнес, така че още от училище да се изграждат кадри, които на него са му необходими. Така и повече млади хора ще останат в града, а това е изключително важно за развитието му“.

„В програмата ни сме заложили и възможността да подпомагаме учителите, които са основата част от образователния процес. Не говорим за финансови стимули, това не е в нашите компетенции, но можем да организираме съвместно с Регионалното управление на образованието обучения, както и формирането на професионални учебни общности между тях“, коментира още Яница Господинова, която е с преференция 105 в листата на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“.

За коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ гласувайте с 66 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

Вижте още