РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Лято през октомври

Публикувано на:

Сутринта на отделни места в низините и котловините видимостта ще е намалена. Ще остане ветровито с умерен, през деня в районите разположени в близост до северните склонове на планините силен и бурен вятър от юг-югозапад.

Ще бъде доста топло с минимални температури предимно между 12 и 17 градуса, преобладаващите максимални ще са между 28 и 33 градуса. Вечерта над западните райони облачността ще се увеличи.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 26-31 градуса. Температурата на морската вода е 18-21 градуса.

В планините ще бъде предимно слънчево. Вечерта над западните райони облачността ще се увеличи. Ще духа силен, по билата и бурен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 25, на 2000 метра - около 16 градуса.

В неделя ще се задържи топло с минимални температури между 12 и 17 градуса, на места в Северна България - до 20, максималните - предимно между 26 и 31 градуса. Облачността ще е променлива, вероятността за валежи - малка. След обяд югозападният вятър ще отслабне, а привечер в Северна България ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне да прониква хладен въздух. 

В понеделник ще има променлива, предимно висока и средна облачност, почти без валежи. Температурите ще се понижат, но ще останат по-високи от обичайните, минималните - между 11°и 16, а максималните - между 22 и 27 градуса.

Вижте още