РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Старозагорски ученици казаха „Стоп“ - на пътя животът е с предимство

Публикувано на:

С флашмоб на площада пред Общината, изобразяващ пътния знак Б2 – „Стоп“, близо 110 старозагорски ученици, напомниха, че на пътя животът е с предимство. Четвъртокласниците от Второ ОУ „П. Р. Славейков“, Шесто ОУ „Свети Никола“, Пето ОУ „Митьо Станев“ и СУ „Васил Левски“  получиха бели и червени чадъри, с които изобразиха знака, който спасява човешки животи.

Заместник-кметовете на Стара Загора Радостин Танев и Надежда Чакърова поздравиха учениците за отговорното отношение към правилата на пътя. „Благодаря за това, че се включвате в тази така значима инициатива под мотото „На пътя животът е с предимство“. Защо е важно това? Защото всички ние тук ще покажем че трябва да бъдем внимателни и ние самите трябва да спазваме правилата. Изобразяваме знак „Стоп“, който е много важна част от правилата за движение и който всеки трябва да познава“, каза пред учениците Радостин Танев.

„На всички, които днес са тук – благодарим. Много е важно от ранна възраст да познавате правилата за движение и се надяваме, че с полезни инициативи като тази отговорното отношение ще се предава. Нека бъде безопасно движението, без инциденти“, призова Надежда Чакърова.

Децата участваха и във викторина с въпроси, свързани с пътната безопасност и си поговориха със старши инспектор Грозданка Андреева от сектор „Пътна полиция“. Всички получиха подаръци - светлоотразителни ключодържатели и гривни, информационни материали по темата с безопасността на движение по пътищата, балони и тематични тефтери.

След края на събитието, част от любопитните ученици бяха поканени в кабинета на заместник-кмета Радостин Танев. Те имаха възможност да зададат въпросите си за работата в Общинска администрация и да поговорят за своите любими занимания и места в града. Надежда Чакърова с ресор „Образование, здравеопазване и социални дейности“ даде насоки на малчуганите във връзка с тяхното бъдещо образование и извънкласни занимания.

Флашмобът с послание се организира от Община Стара Загора, с подкрепата на Държавна агенция Безопасност на движението по пътищата и Агенция за регионално икономическо развитие Стара Загора.

Вижте още